Caddie till kvalet fixat!

Idag är det lördag morgon och regnet öser ner utanför fönstret. I morgon, söndag, ska jag köra ned till Venice Florida för att förbereda mig inför att spela steg två av LPGA-tour kvalet. Tävlingen startar på torsdag.

För några veckor sedan berättade jag om en professionell caddie som jag gärna ville ha på bagen. Då var jag inte säker på att han kunde men i förra veckan blev det klart. Andrew, som han heter, kommer att cadda för mig på tourkvalet. Andrew är från Australien och jobbar främst på LPGA-touren. Han har flera års erfarenhet och har burit bagen åt spelare som vunnit på LPGA och i somras gick han caddie för en av spelarna på Olympiska spelen i Brasilien. Andrew är proffs på att cadda och jag är så glad att han hade möjlighet att bära min bag på kvalet. Jag har lärt känna Andrew genom en gemensam bekant.

Under två dagar har vi nu jobbat tillsammans. Vi har spelat, tränat och pratat. Det är viktigt att han får en uppfattning hur jag spelar, det vill säga, hur långt jag slår, hur jag läser greener osv. Lika viktigt är det att jag lär känna honom och bara efter de här två dagarna så känns det kanon att ha honom som caddie och som ett mentalt stöd.

20151126_134050
Ett äldre foto med mig på Peter och Andreas båtbrygga – den försvann med Matthew.

Den här veckan har jag bott hos familjen Truslow i New Smyrna Beach Florida. Det är alltid lika roligt att komma hem till Peter och Andrea eftersom här känner jag mig alltid som en medlem av familjen. Hit kommer jag flera gånger om året för att träna, träffa dessa underbara människor, ladda batterierna och äta fantastisk god mat. Peter och Andrea bor i New Smyrna Beach ett av de områden som var tvungna att evakueras med anledning av orkanen Matthews framfart förra veckan. Deras fantastiska hus ligger precis vid vattnet och de har sin egna båtbrygga som de når från trädgården. Ni kan förstå deras oro när stormen drog förbi. I och med den förhöjda vattennivån steg vattnet upp i deras trädgård. Som tur var så stannade vattnet fyra meter innan det nådde huset. Tyvärr tog stormen med sig nästan alla palmträd i trädgården samt deras privata båtbrygga men det bästa var att ingen person kom till skada i området.

20161015_175157

Screen shot 2016-04-17 at 8.53.11 PM

Det finns en golfbana i närheten av familjens hus där jag har tillgång att träna, Sugar Mill Country Club. Jag kör fram på parkeringen och möts av tränaren. Han berättar att banan hade tagit mycket stryk av stormen och är inte sig lik. För ett tag sedan hade jag berättat för honom hur jag vid flera tillfällen haft problem med ett speciellt träd på ett av banans hål. Under den här morgonens konversation förstår han att jag är nyfiken om detta j*kla träd nu är borta. Han tittar på mig med glimten i ögat och säger – Nej Elin, det trädet gick inte …  Nästa gång tänker jag 😉

image2

Sugar Mill Country Club har en relativt hög medelålder på medlemmarna. När jag kommer till rangen står där en man som ivrigt berättar att han dagen innan har slagit sin egna ålder på golfbanan. Alltså att han är 85 år och gick på 84 slag!!!! Jag är så imponerad. Han berättar med samma ivriga röst att han faktiskt är singel. Vad menade han med det?

Chao – Till nästa gång!

4 reaktioner på ”Caddie till kvalet fixat!

  1. Elin har Du inte mitt telefonnummer jag hadde ställt upp.Gratis jag menar Grattis Elin o en Underbar dag kl.är nu 10.09. Är trädet borta, jaja jag vet Nu är det mer Tu……r än Burkar.
    Fokucera hoppas allt är bra med Dig, i Sv. Finns många Trädskallar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s