På kurs hos Apple Store i Las Vegas

Kära dagbok (nej detta är ingen dagbok men idag kändes det naturligt att starta så), jag har under de senaste dagarna hittat en helt ny hobby – FILM!

Tyvärr så måste jag erkänna att min nya hobby har bidragit till att bloggen kommit lite i kläm. Jag håller på att göra en liten film om veckan som gått och det slår mig, varför har jag inte gjort det här tidigare? Just nu tillbringar jag varje ledig tid med att försöka lära mig iMovie (ett filmprogram som är kopplat till Mac) med allt vad det innebär. Det är så himla roligt! Anledningen till att jag har blivit så förtjust i det här beror nog på att jag kopplar bort allt annat under några timmar och enbart fokuserar på filmen, det blir lite som yoga eller meditation.

imovie
Så här ser iMovie-programmet ut, finns fritt på alla Apples plattformar – iPhone, iPad och Mac-datorer. Har du inte testat? Gör det!

Jag tänkte berätta med hjälp av lite bilder vad som har hänt de senaste dagarna – häng med.

Efter några dagar i Orlando var det dags att resa till min tränare i South Dakota. Jag skulle flyga från Orlando till Sioux Falls med mellanlandning i Dallas, en helt ok flygning. Att ta sig till Sioux Falls är inte det enklaste eftersom det inte är så många som flyger till och från den staden.

När jag kom till flygplatsen i Orlando såg jag att de hade ändrat om min flight vilket innebar att jag skulle komma fram 6 timmar senare än vad som stod på min ordinarie biljett. Ni kan förstå min frustration. Jag går fram till killen i disken för American Airlines. Känner hur irriterad jag är. Ni som känner mig vet att det ska till ganska mycket för att jag ska bli arg. I sista sekund, bara några meter innan jag når disken, ändrar jag mig. Jag tänker: Elin var övertrevlig, vem vet jag kanske kan få någon ersättning. Istället säger killen: din golfbag väger för mycket …

Det här är en ganska vanlig händelse. Jag brukar lösa det med att packa om eller ta ut något och lägga det i min ryggsäck, vilket resulterar i att jag ofta reser med två par golfskor i ryggsäcken tillsammans med min dator (inte optimalt). När jag nu stod där, med min övertrevliga inställning, och killen som precis sagt att jag har övervikt på golfbagen. Jag tittar jag på honom, ler och säger: Men det är väl okej en dag som denna? Inga problem, självklart löser jag detta, säger han och ler. YESSSS tänker jag!!

20160920_191913
Så här ser Chicago ut uppifrån. Fick en liten ofrivillig sight seeing då de styrde om min flygrutt. Ännu en fantastisk amerikansk stad, med vackert läge intill Lake Michigan.

20161029_150047

Jag åkte till Sioux Falls för att träffa min tränare Todd Kolb men också för att göra några fystester med Sanford Health. Sanford Health är ett stort hälsoföretag med 43 sjukhus, 243 clinics och 27 000 anställda. De har också ett stort antal experter inom 80 olika områden. De håller till på Sanford Fieldhouse som kan jämföras med Bosön i Stockholm.

Jag ser verkligen fram emot att ta min golf till nästa nivå, både fysiskt, mentalt och tekniskt.

img_9302
Jag och teamet på Sanford Fieldhouse.
img_20161030_201813
Kan ni tänka er att alla dessa människor sitter här och diskuterar vad jag kan förbättra. Var och en är specialist inom sitt område.
img_20161027_201741
Vo2max test utförs på ett löpband. Efter en standardiserad uppvärmning och några minuters vila börjar testet som pågår mellan 6-15 minuter med successivt ökad belastning (lutning, hastighet, effekt) för att nå maximal ansträngning. Syreförbrukningen mäts kontinuerligt under hela testet genom en andningsmask som sitter över näsa och mun på testpersonen. Maxpuls samt maximal syreupptagningsförmåga (Vo2max) utläses.

img_20161028_214632 img_20161030_201819

Efter några dagar i Sioux Falls åkte jag vidare till Las Vegas, till en familj som jag har bott och spenderat många härliga dagar hos, det här året. För tillfället är det bara jag och dottern Austin som är hemma.

Imorgon är det Halloween. Vi ska ha ett litet litet barnkalas/släktträff/trick or treat party på kvällen. När det gäller sådana här tillställningar är jag väldigt dålig på att planera – till stor skillnad mot amerikanarna. För dem är det här en stor ”högtid” som planeras noggrant under flera veckor. Flertalet har två eller tre kostymer så att de inte ska behöva ha samma kostym två dagar i rad. Denna högtid är lite som julen. Man firar ”dagen innan Halloween”, ”Halloween-afton” och ”Halloween-dagen”. Det tar liksom aldrig slut, speciellt inte i Las Vegas!

20161030_142928
Jag och Austin

Imorgon väntar kurs. Jag ska på kurs nere på Apple Store i Las Vegas och det ska bli hur roligt som helst. Det enda jag vet om kursen är att de ska berätta och förklara hur man gör film med hjälp av deras program iMovie. Det bästa av allt är att det är helt gratis. Jag googlade och hittade på Internet att Apple erbjuder kurs inom flera olika områden och deras programvaror. Jag har bokat mig in på nästan alla kurser som de erbjöd den här veckan som jag är här, allt för att lära mig ännu mer. I övermorgon är det en kurs där du får tips och trix hur man kan använda sin MacBook så optimalt som möjligt. Ska bli väldigt skoj!

Happy Halloween!

img_8462

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s