En vanlig dag i Lufkin Texas

Idag kommer bloggen se lite annorlunda ut. På Symetra Tourens Instagram-konto får du ibland följa en spelare och se vad hon hittar gör under en dag. Jag tänkte att i detta blogginlägg blir det lite bilder och text så ni får se hur en dag kan se ut för mig. Jag hoppas att ni gillar det!

Ni kommer få följa med på en helt vanlig tisdag då jag inte har någon tävling utan det är ordinarie fys och golfträning som gäller. Efter tävlingen i Arkansas körde jag med min bil och Hannah med sin bil till staden Lufkin som ligger 3 timmars bilfärd sydöst om Dallas. Jag är här för att träna tillsammans med Hannah som är min gamla team mate från Texas Tech Womens Golf Team 🙂 . Under de här dagarna bor vi hos hennes pappa. Hannah gick i en årskurs högre än mig och blev professionell golfare för två år sedan. Nu kör vi.

screenshot_2016-10-04-16-11-46 screenshot_2016-10-04-16-13-13Efter frukostkaffet var det dags att rasta hunden, Luke. Luke är Hannahs systers hund och han älskar att springa bredvid golfbilen. Vi körde i ungefär 20 minuter och han ville inte stanna en enda gång!

20161004_104423 screenshot_2016-10-04-16-10-01

Innan jag startar en träningsperiod gör jag en plan baserat på vad som är prio på att träna på denna veckan. Den här tisdagen ska jag jobba på mina tekniska drillar så att jag känner att svingen sitter. Jag brukar alltid skriva ned tankar och kommentarer hur det kändes vid olika slag och situationer som jag sen delar med mig till min tränare. Det kan till exempel vara: när jag har denna tanke märker jag att jag slår bättre.

20161004_105609 screenshot_2016-10-04-16-09-14På green använder jag mig av en spegel som jag lägger på greenen främst för att se om mina ögon är över bollen men även  för att se om mitt huvud rör sig.

20161004_141012 20161004_140245

Efter lunch spelade jag och Hannah 18 hål. Vi använder oss av ett hjälpmedel som heter Practice Card Game som Pia Nilsson och Lynn Marriott på Vision54 konstruerat och säljer. Det är små kort, med olika påståenden som talar om vad du ska fokusera på under just det slaget. Jag och Hannah använder varsitt kort för varje hål och sen byter vi. Vi berättar också för den andra spelaren vart vi ska sikta, vilken klubba, vilken bollbana osv. Detta gör vi för att träna på att ta ett bra beslut som vi ska hålla oss till. Ett träningssätt som ingår i min mentala träning.

screenshot_2016-10-04-16-03-32
Hannah satte upp den till flaggan!! Oj oj den gick nästan i …

screenshot_2016-10-04-16-17-10

 

 

screenshot_2016-10-04-16-18-20Intill banan såg vi ett hus som hade Texas Tech Universitys flagga, den skolan som både jag och Hannah tog vår examen från. Under alla mina fyra år på Texas Tech bodde jag ihop med Hannah. Hannah är en av de finaste vänner man kan ha och hon har det största hjärtat av alla jag träffat. Hannah bryr sig alltid mer om andra och sätter alltid sig själv i andra hand. Vi har gått igenom många saker tillsammans, både roliga och tuffa.

Exempelvis fanns hon där den natten när jag kl 3 på fick beskedet att min morfar hade gått bort. Hannah fanns där och tröstade så gott det gick. Vid ett annat tillfälle var jag där för henne när hennes läkare hade ordinerat fel medicin och hennes puls inte ville gå ned. Det blir en speciell vänskap när man lever långt ifrån sina familjer. Vi bodde ihop, ingick i samma golflag, tränade och spelade golf ihop varje dag, så ni förstår att vi är som ett kärt gammalt par. Vi känner varandra väldigt bra och jag är så glad för att Hannah frågade mig, för drygt fem år sedan, inför min skolstart i USA om jag ville dela lägenhet med henne.

screenshot_2016-10-03-19-06-04 screenshot_2016-10-03-19-05-54

Efter golfen stack vi ut på ett kort fyspass. Under dessa tävlingsfria veckor är jag mindre ”rädd” för att få träningsvärk så vi körde på rätt så hårt. Vi gjorde en cirkelträningsövning. Det betyder att vi bestämmer 7 olika övningar som ska göras i rad, vilar och gör dem igen.

20161003_120101

Efter fyspasset åt vi middag och sen till Starbucks för att jobba på våra datorer. Det är mycket mail som ska skickas och svaras på mellan tävlingsdagarna. Hannahs pappa har inget Internet så vi sticker snabbt över till Starbucks och nyttjar deras fria wifi och samtidigt tar vi en härlig kopp kaffe.

Over and Out för denna gång. Imorgon startar vi om på nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s