Jag drog det längsta strået

Den här veckan är det El Dorado som gäller. Jag är här för att spela El Dorado Shootout som ingår i Symetra Tours tävlingsprogram. Jag kom hit i måndags eftermiddag efter att ha kört bil i ungefär 5 timmar från mellanstoppet i Bellavista. Det var perfekt att stanna till och vila kroppen en natt istället för att köra hela sträckan från Sioux Falls som jag annars skulle gjort. I El Dorado bor det ungefär 18 000 invånare. Staden ligger i södra delen av delstaten Arkansas och är mest känd för de mängder av olja som finns i området samt deras friterade catfish, ingen favorit hos mig. Det var i Fayetteville, Arkansas som Walmart grundades av Sam Walton år 1962. Walmart är idag en av världens största detaljhandelskedjor. På University of Arkansas gick Stacey Lewis som har varit världsetta i golf. Även golfaren John Daily kommer härifrån. Om det inte hade varit för att jag ska spela en golftävling här hade jag antagligen aldrig fått sett denna plats.

20160926_175919-e1475162774915
Tänk att de också lyckats få PwC som sponsor – precis som jag! Fantastiskt med internationella företag som även finns i lilla Falkenberg 🙂

Vi spelar på en bana som heter Mystic Creek. Ägaren till banan har försökt att efterlikna vissa hål från Augusta Nationals. Banan är den bästa jag har spelat under alla tävlingar det här året och då ska ni veta att jag har fått möjlighet att spela många bra/tuffa banor. Banan kräver verkligen bra slag både från tee men också runt greenerna. Det kommer att bli en spännande vecka.

Veckans värdfamilj heter Cliff och Leanne. Jag drog det längsta strået, med hästlängder, denna vecka. När vi spelare blir tilldelande värdfamiljer vet vi ingenting om dem och första mötet är när vi oftast sent på kvällen, efter timmars körning och träning, kommer till deras hus. Jag fick adressen och körde mot huset.

Min första tanke var: OHHH dom har häst!!! (jag som älskar hästar!)

Nästa tanke: Den hästen är inte frisk …, usch .., jag gillar inte när djur lider

Tredje tanken: Det här liknar mer ett ställe där man samlar på gammal skit. Utanför huset stod det toalettstolar, gamla bilar, husvagnar, köksinredningar, säckar med kläder osv.

Fjärde tanken: Jag pallar inte bo här!!

Femte tanken: Fel hus!!!!

Kör till rätt hus och Cliff, pappan i familjen, visar mig vänligt in till det som ska vara MITT hus för den här veckan.

20160927_082241
Allt detta + sovrum, badrum och tvättstuga är MITT!!! Jag nyper mig i armen. Det är så härligt att komma hem. Pax mig att bo här nästa år också!!

Cliff är världens händigaste och har byggt ut garaget så att det har blivit en extra lägenhet. Här bor jag för mig själv hela veckan. Det är guld värt! Jag har berättat för alla mina kompisar som också spelar tävlingen hur bra jag har det. På kvällarna äter vi grillat från en Big Green grill.

Det här är olika versioner/storlekar på en Big Green.
Det här är olika versioner/storlekar på en Big Green.

Dagarna som jag varit här har jag spenderar jag på banan tillsammans med sonen Preston som är min caddie för veckan. Preston är 15 år och har som dröm att bli professionell fiskare … Jag önskar att jag kunde lägga in en ljudfil på när Preston pratar. Han har den grövsta dialekten jag någonsin hört. Jag tror att många glömmer att det kan vara intressant att besöka den amerikanska landsbygden och alla trevliga småstäder som finns. När vi pratar om USA kretsar det ofta kring storstäder som New York, Florida och Los Angeles.

20160927_143920
Under inspelsvarvet poserar jag och min kompis Kristen Rue, en runda som tog 6 timmar … Det är på det här hålet som jag blev biten av myror. Varför ska sådana här saker hända mig hela tiden? Man får bara skratta åt det 🙂
20160927_084242
Nu är den här!! Min Clickgear 3.5 vit – jag pratar om min nya vagn. Min collegecoach från Texas Tech, Jojo, sålde nya vagnar för en billig peng och jag fick köpt en av dem av en ren händelse. Rullar kanonbra och det bästa av allt: Flyger med som handbagage 🙂

Under onsdagen spelade jag Pro-Am tillsammans med 3 stycken sponsorer. Vi spelade scramble och kom in på 67 slag. Då ska det tilläggas att Conner i min grupp ALDRIG hade spelat 18 hål golf förut. Men vi använde Connors slag 3 gånger!!! Han berättade att han faktiskt spelat minigolf en eller två gånger. Naturbegåvning utav dess rang. Under Pro-Am tävlingen blir jag biten av antingen en myra eller spindel. Vet inte om jag berättat om det innan men samma sak hände vid inspelet på kvalet till LPGA. Foten svullnar upp och jag kan inte se min ankel. Sjukgymnasten gav mig flera olika sorters krämer och Benadryll, en antihistamin, så nu sitter jag här kl 17:51 och är så sömnig av tabletterna. Hoppas att svullnaden går ner till imorgon.

Efter dagens spel var jag varken nöjd med hur jag varken slog bollen eller min puttning. Jag filmade en svingvideo på rangen och skickade den till min tränare Todd. Han tittade på filmen och vi hade ett långt snack om vad som behövs göras under morgondagen för att vara så bra förberedd som möjligt till tävlingsdagen. Planen var att gå upp tidigt för att hinna träna puttning i ungefär 2 timmar innan torsdagens Pro-Am spel satte igång. Nu ska jag dricka ett stort glas vatten och hoppas att jag piggnar till lite så att jag inte somnar innan det är dags för middagen.

Over and out!

 

En reaktion på ”Jag drog det längsta strået

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s