Men jag har ju ingen returbiljett ..

Jag tänkte berätta några små historier som har hänt de senaste dagarna.

I måndags när jag åkte Öresundståget ner till Kastrup (med alldeles för mycket packning för en person) hände en fin sak. Jag reser med ett golffodral där en tourbag kan få plats, alltså väldigt stor. Jag har även min resväska som är fullpackad, ett handbagage som antagligen inte får plats i den där lilla attrappen på flygplatser där man kan testa om det är rätt size och därmed ok (…) samt en handväska där jag trycker ner allt annat möjligt. I min handväska finns det alltid extra plats ifall någon av de andra incheckade väskorna skulle bli för tunga. Vid flera tillfällen har jag stått vid incheckningsdisken och letat efter min telefon och pass under ett par golfskor.

station_kastrup_2009

När jag står på tåget med alla mina saker tittar en 80-årig man på mig och säger, Kommer du att klara att få av allt det bagaget när tåget stannar? Jag som har gjort detta mängder av gånger säger med stort självförtroende och ett leende – Självklart! Han berättar att han är från Washington och är på semester i Sverige med sin flickvän. Mitt i vår konversation kommer Skånetrafikens kontrollant förbi. Den amerikanska mannen säger att eftersom han själv är alldeles för gammal för att hjälpa den unga damen är det inte mer än rätt att kontrollanten får stå kvar här och hålla oss sällskap tills jag ska av om 5 minuter för att hjälpa mig att lyfta av mina saker. Den äldre mannen avslutar samtalet med ett jättestort leende mot killen och visar tydligt på att här snackar vi inga valmöjligheter.

Tåget stannar, kontrollanten hjälper mig att få av allt mitt bagage och den amerikanska gentlemannen ler. Jag säger att jag alltid haft en fantastisk bild av alla från USA och deras hjälpsamhet, han säger – Some of them do, och ler. Vi lämnar alla perrongen och jag går med sprudlande steg mot terminal 2 som är helt full denna måndagseftermiddag.

20160919_162559

20160919_162405

Jag var i god tid på Kastrup Flygplats och redo för att checka in. Det är första gången jag reser in som turist i USA. Tidigare har jag haft studentvisum, sen fick jag ett golfvisum för 6 månader och nu är jag här på ESTA (3 månaders turistvisum). Eftersom det här var nytt för mig så hade jag väl inte full koll på vilka regler som gällde. Med facit så kanske jag skulle läst på lite bättre!! Jag kommer fram till pass och visumkontrollanten. I mitt huvud är det fest för att ingen av mina väskor visade övervikt. Då frågar mannen i luckan vilket datum ska du åka tillbaka till Sverige?

Jag tänkte det var ju snällt av honom att bry sig så mycket om mig. Jag förklarar glatt att det beror på hur jag spelar på kvalet, LPGA-tourkvalet. Han tittar på mig frågande med lite upphöjda ögonbryn, han har inte alls någon lust att veta om något kval … Han måste trycka in mitt hemresedatum i systemet. Pulsen höjs, men jag har ju ingen returbiljett?? Han berättar att antingen får du köpa en nu eller inte åka med. Jag hittar en enkelbiljett från Florida till Sverige i december på min mobil för 1 350 kr med Norwegian .. Jag andas ut och får mina boardingkort. Skönt nu är den flygresan fixad också. Tänk vad tokigt det kan bli! Jag som trodde han var intresserad av mitt kval 😉

20160919_162427

De senaste gångerna jag har rest till USA har jag bokat biljett med Norwegian. Fördelen med dem är att de har en biljettyp där man avstår maten på planet samt att du inte har någon platsreservation och därmed en billigare biljett. Istället äter jag innan jag går på planet och köper med mig snacks som jag kan äta om jag blir sugen. Under denna resa gjorde jag inget annorlunda. Killen bredvid mig fick sin torra pasta och jag fortsatte lyssna på min podcast.

När alla fått sin mat ser jag en mycket trevlig manlig flygvärd i 30-årsåldern. Han stannar till vid min stol och knackar på min axel. Han säger fisk eller kyckling? Svensk och ärlig som jag är så berättar jag att jag har en biljett utan mat. Han säger det vet jag men vill du ha fisk eller kyckling? Kyckling blir bra, hasplar jag ur mig. Sen kommer även ett glas vin samt varmt nygräddat bröd som han förklarade hade blivit över från första klass. 🙂 🙂 🙂 Norwegian 10 av 10!! Tack till dig! Tänkte jag kunde gå in och skriv en fin review på deras hemsida som tack.

Trevlig kväll!

En reaktion på ”Men jag har ju ingen returbiljett ..

  1. Elin Du är en go tjej, och med det smile Du har går inte o beskriva. Jag funderat om det inte kan va så att, jag tycker Lars o Lotta syns mest men Du är bäst, släp inte in nån nära Dig titta på Bollen så har Du kollen

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s