Laddad för USA

Då var det dags att åka tillbaka. Det pirrar och jag spricker av glädje när jag tänker på det men ni ska veta att jag har haft en helt underbar tid här i Sverige. För att inte tala om vädret!! Jag nyper mig själv i armen när jag tänker att det här är inte sant, dag efter dag har solen varit framme och det har varit så varmt och skönt. När man är i USA blir man lätt bortskämd med bra väder men det här slår allting – antagligen för jag vet hur det kan vara när det regnar veckor i sträck samtidigt som det blåser halv storm. Tillsammans med familjen har vi haft flera fantastiska picknick-utflykter till stranden än vad jag gjort de sista 6 åren. Nu har jag verkligen laddat mina batterier och är redo för hård träning och att få tävla igen.

img_20160910_220403Under mina tre veckor i Sverige har min bästa kompis från USA, Kim Kaufman, har varit här och bott hos oss i några dagar. Det har varit mycket golf på agendan men sista dagen var vi på Liseberg och hade så trevligt tillsammans. Vi är rätt höjdrädda båda två så det tuffaste attraktionerna fick stå över. Det blev mycket Flumride.

20160917_143027

Min storebror Christoffer A.k.a Tour caddie
Min storebror Christoffer A.k.a Tour caddie

img_8367

I lördags drog mamma, pappa, jag och min bror Christoffer iväg till Marstrand. Ett underbart utflyktsmål där vi gick en 5 km runda runt ön. Vilka vyer! Christoffer passade på att bada, inget för mig 🙂 då får det nog vara lite varmare i vattnet. Istället för att gå in på någon av de fina restaurangerna på Marstrand gick vi in på Coop Nära och handlade ihop en jättegod picknick som intogs ute på klipporna med havet som utsikt. Vilken tur att vi hade strandfilten med i bilen. Härliga minnen som jag tar med mig till lite tuffare dagar.

Kvällsmat på Grimsholmen, Falkenberg

En bekant frågade mig om jag tyckte det skulle bli jobbigt att åka hemifrån, det slog mig att jag vet inte om Sverige eller USA är hemma. För mig är inte platsen ”hemma” så viktig utan det handlar mer om vilka människor som jag har runt omkring mig. Självklart kommer Falkenberg alltid vara min hemstad men jag är inte redo att flytta tillbaka. Nog om det. Vad väntar mig nu när jag kommer över?

screenshot_2016-09-02-09-27-05Jag flyger in till Orlando och tar mig sedan vidare till Sioux Falls, South Dakota för att träna en vecka med min tränare. I Sioux Falls står min bil och väntar på mig, har faktiskt saknat honom litegrann :). Träningsveckan i Sioux Falls kommer att innehålla 4 timmars träning på förmiddagen och sedan spel på eftermiddagen. Jag spenderar 4-5 timmar om dagen tillsammans med min coach Todd Kolb. Vi har ett väldigt bra upplägg och Todd sätter av en hel förmiddag till mig så det inte behövs kännas någon stress. Vi tar vår tid och är klara när vi är klara. Jag tror att det är viktigt att min och Todds relation är baserad på mycket mer än ”Elin dit grepp ser bra ut” eller ”Mer balans på framfoten”. Under våra lektioner pratar vi väldigt mycket. Vi pratar om saker jag märker händer på tävling och hur jag hanterar olika situationer. Vi har en väldigt öppen dialog och jag kan säga att ”jag förstår inte när du förklarar så” eller han kan säga ”Elin, du måste jobba hårdare på detta”. Det är precis så jag vill ha det för jag vet att vi båda har samma mål.

skarmavbild-2016-09-18-kl-20-42-46

Efter en vecka i Sioux Falls med mängder av träning kör jag sedan söderut mot Arkansas för att spela tävling på Symetra Tour, en bilresa på 13,5 timmar. Jag har kommit på att det inte är så bra för min kropp att köra bil så långt i ett sträck. Vilken glädje det var när jag såg att några jag känner bor 5 minuters bilväg från min rutt. Från deras hem i Bella Vista till mitt slutmål är det bara 5 timmars körning, dag två. Det är små saker som gör att man blir så glad! Jag hinner spendera lite tid med dem och se till att vi fortsätter hålla kontakten.

Nu är det dags att packa ihop allting och göra mig redo. För övrigt blir det direktflyg med Norwegian Air, måndag morgon kl 17.15 och landar i Orlando kl 21.05. Att få möjlighet att flyga direktflyg är så skönt. När det stämmer att flyga till Florida är Norwegian ett av de bästa alternativen samt att det är få andra biljetter som kan konkurrera med priset. Jag tycker inte resedagar är så jobbiga. Jag får träffa många människor som jag aldrig annars hade träffat. Den som gnäller på att det är jobbigt att flyga, speciellt när det är direktflyg, den ska personen ska nog stanna hemma.

Next Orlando Florida, Florida Orlando next.

En reaktion på ”Laddad för USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s