Jag är så lycklig!

20160828_163257Jag sitter på Los Angels Airport och tänker fy sjutton vilken skön känsla det är när hårt slit lönar sig. För det är precis vad som hänt. För mig är 2016 års viktigaste vecka (golfmässigt) över och jag går ut som vinnare!!!! Visst jag vann inte tävlingen men jag är vidare till steg två. Under veckan har jag spelat LPGA Tour kvalet steg 1 i Palm Springs California. Vi var 347 tjejer som tampades om de 90 platserna som får gå vidare till steg 2. Jag hade scorerna 70-72-73-72 och slutar på en 20:e plats. De tre första rundorna spelas på tre olika banor och den sista rundan spelas på Mission Hills Dinah Shore GC, samma bana som LPGA majorn ANA Inspiration på damsidan spelas. Andra steget till LPGA Tour kvalet kommer att spelas 3:e veckan i oktober i Venice Florida.

Ungefär 5 veckor innan kvaltävlingen var jag orolig, säsongen hade inte gått så spikrakt upp som jag hade önskat och jag var väldigt nervös för kvalet. Kvalet är en vecka då allting ska klaffa. Kroppen ska vara redo på 44 graders värme i ökenlandskap, knoppen ska vara redo att ta sig an en vecka som kommer avgöra om du har en arbetsplats på touren under hela kommande år eller ej. Det är super tufft. Damgolfen här i USA har enormt många bra golfare och de har inte blivit färre. För ungefär 5 veckor sedan hade jag och min tränare hade ett långt snack och han sa till mig på skarpen att Elin resultaten kommer komma, vi jobbar på rätt saker och du blir bättre men det syns inte på leaderboarden än. Vi har fortsatt att jobba på stenhårt och hittat saker som passar mig. Det här är jag mycket glad för idag. Vad skulle jag göra utan mitt team runt omkring mig!!!!

Inför kvalet hade jag min storebror Christoffer till att komma över för att vara caddie och agera allt-i-allo. Han fyller på vatten, ser till att det är markerat vart pinnen sitter på green i min banguide, kör mig hit och dit, klagar inte en gång att han har suttit och tittat på när lillasyster slår järn sjuor i 1 timme i 44 graders värme samt ser till att jag räknat rätt avstånd till pinnen. Utan honom hade vi inte haft den score som stod efter mitt namn på leaderboarden. Jag har mängder att tacka honom för, detta gjorde vi bra!

2016-lpga-stage-i-qschool-final-player-summary

Nu drar vi hem!!! Hem till Sverige och västkusten. Jag har inte spelat på Falkenbergs Golfklubb på nästan två år och jag kan inte vänta att ta mig an den!! Jag kommer vara hemma i ungefär 3 veckor innan jag åker tillbaka till USA.

Anmäl dig till min tävling

Den 11 september kommer jag att ha en tävling på Falkenbergs GK där alla kan vara med. Den heter Elins Sponsortävling och startavgiften är 1 000 kr. Summan kommer att oavkortat gå till min satsning. Det finns många hål att fylla så jag är tacksam för alla som vill vara med och stötta.

För dig som inte är medlem på Falkenberg bjuder vi på greenfeen. Vi kör shotgunstart kl 8.30, poängbogey, många tävlingar på banan, gratis fika i kiosken, gemensam lunch som vi bjuder på samt att jag kommer att hålla ett föredrag om vad som hänt under året och min kvalvecka. Därefter kommer jag hålla en liten clinic för de som vill. Det kommer att vara ett fantastiskt prisbord och jag hoppas att så många som möjligt vill vara med.

Här är länk för att komma till anmälan

Slutligen tack för alla sms, meddelanden, instagram, facebook, snapshat. Det värmer så mycket!! Dags att hoppa på planet, thjinixen!!

IMG-20160825-WA0011

Gary Player Golf Course
Gary Player Golf Course
Gym efter rundan för att springa av sig lite och stretcha ordentligt.
Gym efter rundan för att springa av sig lite och stretcha ordentligt.
Efter alla avslutade rundor sticker vi tillbaka till rangen och putting green för att förbereda oss för morgondagen!
Efter alla avslutade rundor sticker vi tillbaka till rangen och putting green för att förbereda oss för morgondagen!
Juice dricker vi också emallan vatten, sparkling vatten och resorb ;)
Juice dricker vi också emellan vatten, sparkling vatten och resorb 😉
Frukost på balkongen varje morgon.
Frukost på balkongen varje morgon.
Efter det stod klart att jag klara cuten samt blev bästa svenska tänkte vi fira med att hoppa i dammen precis som de gör på majorn. Blev inget hopp denna gång ;)
Efter det stod klart att jag hade klarat cuten samt att jag blev bästa svenska tänkte vi fira med att hoppa i dammen precis som de gör på majorn. Blev inget hopp denna gång 😉

 

 

2 reaktioner på ”Jag är så lycklig!

  1. Annika Gleisner

    Jag hade så gärna ställt upp i Din tävling men jag är nyopererad så tyvärr😟😁 Så kul för Dig – håller tummen inför nästa steg👍🏼//Annika

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s