Jack Nicklaus och jag!

Jack och Jag!!
Jack och Jag!!

Jag, Elin Julia Arvidsson från lilla Falkenberg på västkusten i Sverige står här tillsammans med en av världens bäste golfare genom tiderna – Jack Nicklaus! Hur i hela friden hamnade vi två på samma ställe och i samma golftävling?

Efter en veckas träning hos min tränare Todd Kolb i Sioux Falls packade jag och Kim in oss i min bil. Vi hade 4 timmars körning rakt norrut i ett öde landskap. Flera gånger tänkte jag: -Vad gör vi om bilen går sönder? Inte se ett hus, gård eller bensinmack för den delen heller så långt ögat kunde se. Den sista biten är enfilig grusväg med hål och gupp mest hela tiden. Äntligen kom vi fram. Vi befinner oss på Sutton Bay, en femstjärnig anläggning i South Dakota erbjuder, golf, jakt och fiske, i en mycket avslappnad miljö. För att överhuvudtaget ta del av allt detta måste du vara medlem eller bli inbjuden av en sådan. Vi var inbjudna!

sutton bay

 

Det var två mycket trötta tjejer som somnade gott den kvällen. Nästa dag vaknar vi klockan 6 av att klockan ringer. Vi spelar 36 hål, äter en fantastisk middag därefter är det skönt att lägga ned huvudet på kudden. Inga problem med sömnen! Under denna vistelse var vi inbjudna att spela tävlingen Sanford Classic, som anordnas av Sanford Health som är ett av de största sjukhusen i norra USA. Sanford Health är Kims största sponsor. Sjukhuset anordnar varje år en golftävling för att dra ihop välgörenhetspengar till olika projekt. Att få vara med och hjälpa till under en golftävling som leder till att liv kan räddas känns fantastiskt.

14 stycken fyrmanna-lag var anmälda till tävlingen. Det fanns även möjlighet att ”köpa” spelare från ”special guest-listan” till sitt lag och därmed få fördel av att vara 5 spelare i laget, tävlingsform scramble. Efter auktionen som hölls i det tysta fick vi höra att det hade blivit ett litet race mellan två olika lag som båda ville ha den blonda svenska tjejen i sitt lag :).  Alla pengarna som spenderades på ”köpta spelare” gick direkt till välgörenhet. Auktionen för att få Elin med i laget slutade på 42 000 dollar (!!!!) och lag nummer 1B vann. De personerna som är här är alla väldigt välbärgade och är här för att dela med sig av sin förmögenhet till goda ändamål och samtidigt ha det väldigt trevligt. Jag är tacksam för att jag fick bidra på mitt sätt.

Innan tävlingen drar igång har Andy North en Walking Clinic tillsammans med Tom Weiskopf och Jack Nicklaus!!! Tillsammans har dessa tre herrar 21 Major-segrar. Jag får ståpäls och tar in varje litet tips som dessa tre män säger. Någon frågar Jack: -Hur kommer det sig att du sänkte så många ”måste puttar”? Han svarar: För jag var tvungen. Punkt slut!

Efter 18 spelade hål, i en scramble, blir det särspel mellan Jack och Toms lag för att kora en vinnare. Tom sätter upp ett 130 meters slag från ruffen till 1 meter från pinnen och man kan se i Jacks ögon att det fortfarande finns en tävlingsmänniska där inne. Tom Weiskopfs lag vinner och en timma senare tar Jacks privatplan av för att åka hem till Florida. Jag nyper mig i armen och tänker det här kommer nog aldrig jag få uppleva igen, men oj vad lycklig jag är att jag fick vara med om detta.

 

Tänk att jag fick möjlighet att vara en av gästerna i denna grupp av golfcelebriteter!
Tänk att jag fick möjlighet att vara en av gästerna i denna grupp av golfcelebriteter!
Mitt lag!! Dock inte det vinnande laget denna vecka! Nästa år tar vi dem!!
Mitt lag!! Dock inte det vinnande laget denna vecka! Nästa år tar vi dem!!
Danny Sanford, ett av mina största fans. Tänk att ha Danny med sig som resesällskap – vilken glädjespridare!
Walking Clinic
Walking Clinic
Jag önskar jag kunde ladda upp sving filmen som jag knep på första tee...
Jag önskar jag kunde ladda upp sving filmen som jag knep på första tee…
20160818_100429
Jack Nicklaus, 76 år gammal. Han är en av de absolut främsta golfproffsen genom historien med totalt 18 major-segrar!

 

Walking Clinic. I bakgrunden kan ni skymta klubbhuset och de små stugorna som vi bor i. Det är ungefär 2 km från klubbhuset till banan. Sutton Bay är en linkstyle bana med stenhårda greener och för det mesta får du lägga till 2-3 klubbor pga vinden.
Walking Clinic. I bakgrunden kan ni skymta klubbhuset och de små stugorna som vi bodde i. Det är ungefär 2 km till golfbanan från klubbhuset. Sutton Bay är en linkstyle bana med stenhårda greener och för det mesta får du lägga till 2-3 klubbor pga vinden.
Tre av de fem tjejer som var med på tävlingen :)
Tre av de fem tjejer som var med på tävlingen 🙂
Jag och Mr Kirby, en helt fantastisk människa. Tog sin examen på Stanford University. Ett av de mest prestigefyllda universiteten i världen. Bland tidigare elever återfinns 16 Nobelpristagare, golfspelaren Tiger Woods, tennisspelarna John McEnroe, Bob och Mike Bryan, Japans Premiärminister Yukio Hatoyama, Israels f.d. premiärminister Ehud Barak och USA:s f.d. president Herbert Hoover. Grundarna av HP, William Hewlett och David Packard, Googles grundare, Larry Page och Sergey Brin, och grundarna av Yahoo! har också studerat här. Tanken slår mig ofta – vilka underbara människor jag möter dagligen i mitt liv.
Sutton Bay – En dag ska jag ta med min pappa! Det är himmelriket för alla oss golftokiga.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s