Båstadveckan i Falkenberg..

IMG_0263

Falkenbergs Motorbana i Ljungby utanför Falkenberg

IMG_0257

West Coast Racing, BMW kör de såklart. Kusinerna har förklarat för mig att det finns inget annat ….

IMG_0256

Fredrik Larsson – NoLimits Included

IMG_0259

Fredrik hade ett eget litet tält där det var mycket god stämmning – här snackar han om hur kvalen gick (1:a och 2:a)

IMG_0260

IMG_0254

Brandmännen hade bästa parkett

IMG_0251

Kusinerna Peter och Jonas till höger, brushhhan Christoffer till vänster

Vi har inget som är så populärt, välklätt, berusat samt fåfängt som tennisveckan i Båstad. I Falkenberg har vi STCC som även kallas Västkustloppet. Visst Gumball 3000 har ett stort party i Båstad med mängder av fina häftiga bilar men det är ingenting mot vad som finns på Falkenbergs Motorbana en dag som denna, Porsche, BMW, osv. I och för sig så är det ju lite annorlunda … på STCC kör man runt på en bana jämfört med Gumball 3000 som kör genom hela Europa.

Jag var på motortävlingarna för Falkenbergs Golfklubbs räkning. Elit och Juniorkommittén hade hand om att sälja programblad samt lotter till åskådarna. Ett perfekt sätt att fån in lite extra pengar och jag ställer gärna upp och hjälper till.

På motorbanan stöter man på många olika människor: det finns väldigt mycket manligt (vilket gör att det är ganska trevligt att vara tjej och lättare att sälja programblad 😉 , några är väldigt välklädda i kostym, några med bar överkropp (som inte borde ha det), brandmän, poliser, ambulanspersonal, folk med brassestolar och prins Carl Philip Bernadotte samt en härlig stämning. Här är det gott om personer som är precis lika intresserade av racing som jag är av golf!!

Mitt fokus var främst riktat mot min kusin Fredrik Larsson, förutom alla pojkar i kostym. Fredrik ingår i BMW’s stall, West Coast Racing, och kör STCC. Fredrik slutade tvåa vid ett heat och körde tyvärr av efter bakrutan lossnat vid det andra heatet.

Man kanske skulle hänga mer på motorsport!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s