Ishockey i öknen

IMG_0703

IMG_0709

IMG_0714

IMG_0699
Var är fairway?!

Igår spelade vi Troon North. Det är en fin bana och vi var väldigt glada att vi fick spela den. Banan har bara fairway och då blir det det andra alternativet: slå en ny boll. Det är stenar, klippor, öken, kaktusar, buskar och ormar. Det är svårt att hitta bollarna om man missar fairway. Vid fyrans utslag fick man klaustrofobisk känsla. Det var tight och trångt. Jag, Kim och Hannah spelade skinns game, vilken jag gick segrande ut ur!

Skins Game, även kallad ackumulator eller ackis, är en spelform i golf. Tävlingen går ut på att en ensam spelare ska vinna hålet (skins). Om flera spelare har samma resultat går spelet vidare till nästa hål med ackumulerad prispott. Så fortsätter det tills en ensam spelare har vunnit ett hål och därefter börjar spelet om. Om flera spelare delar det 18:e hålet fortsätter tävlingen genom särspel tills en spelare har vunnit (Wikipedia).

Under två dagar har vi haft en tjej med oss som heter Maria Hernandez. Maria gick på Purdue University samtidigt som min coach, Jojo, var assistent coach på den skolan. Maria vann Nationals i NCAA vilket är den största tävlingen man kan vinna inom collegegolf i USA. Hon har under tre år spelat på LPGA men nu fått problem med ryggen. Det är väldigt intressant och kul att spela med någon som har gjort allt det som vi gör nu men också lyckats ta sig till LPGA efteråt. Hon gett oss bra tips om handleder i chippningen, instruerat på engelska blandat med grov spanska.

Nog om golf, igår gjorde vi något mkt coolare: NHL!!! Ishockey är grymt skoj att titta på. Vi såg Phoenix Coyotes mötte LA Kings. Phoenix vann med 5-2 i Jobing.com arena och arenan var nästan fullsatt. Amerikanarna är bra på underhållning. Grymt bra stämmning. Alla blir crazy när ”rätt” lag gjorde mål men sen när de andra gjorde ett blev det helt knäpp tyst. Jag ska på NHL igen!! Men då ska jag gå i Dallas.

Nu mot Ping-fabriken och LPGA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s