Vår version av Thanksgiving

Igår var det Thanksgiving, jag vill passa på att tacka alla som följer min blogg och är intresserade av mitt liv som jag lever här. Thanksgiving är en riktigt stor matfest! Amerikanarna träffas och äter och äter, påminner ganska så mycket om vår jul. Det serveras kalkon, potatismos på sötpotatis, en speciell brunsås, gröna bönor och massa mer. Till efterrätt är det traditionsenligt att ha pumkinpaj, smakar helt ok men inte någon jättehit enligt min smak.

Jag och Christoffer var inte inbjudna till någon Thanksgiving bjudning och vi var inte intresserade av att laga all denna mat, kanske för att vi inte är uppvuxna med detta. Istället gjorde vi pannbiffar, potatismos och lingonsylt. Perfekt och jättegott tyckte vi i alla fall.

Thanksgiving faller alltid in sista torsdagen i november. Fredagen efter kallas Black Friday. Black Friday är en dag många affärer har superrea. Allt startar klockan 00:00 på torsdags natten och håller på i ett dygn. Folk blir som galna, massvis av folk som står och köar utanför affärerna för att vara först in. Frågan är om de kommer ihåg varför man firar Thanksgiving, högtiden då man ska vara så tacksam för allt?

Självklart skulle vi kolla in detta spektakel så vi stack till köpcentrumet lite innan midnatt. Det var Sale Sale Sale skyltar överallt! Hur mycket folk som helst, 100 meters långa köer, högar av kläder och absolut ingen ordning. Det hade sin charm och det var riktigt skoj att ha varit där och sett det hända. Vi fyndade båda två och gick därifrån väldigt nöjda. Thanksgiving och framförallt Black Friday är fantastiskt i hänseende på shopping något som vi i Sverige borde ta efter!

Bilderna är från första dagen när vi var ute på vår shopping. En mycket trött bror efter allt shoppande, jag i min nya mössa. Regler uppsatta i damernas provrum om att inga män fick finnas där. God natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s