Skidåkaren Johan Olsson i bagen

IMG_20160728_094847Denna vecka är jag i Kansas City för att spela Symetra Tour. Jag tänkte berätta hur en vanlig vecka ser ut när jag spelar dessa tävlingar.

Söndag

Efter 7.5 timmars körning från Chicago kom jag äntligen till Kansas City. Jag försöker hitta ett gym för att sträcka på benen. Jag kör:

  • 20 min power walk
  • 20 min långsam löpning
  • 20 min intervaller

I mina hörlurar har jag Johan Olssons Sommar i P1. Jag har inte vunnit VM men jag känner igen mig själv i så många delar i det han tar upp och jag kniper många tips från det som han berättar. Kör därefter hem till min nya värdfamilj, Lisa och Matt, för att äta middag.

Måndag

Rullar in på klubben runt 8:30.

Jobbar på mina tekniska drillar på rangen till klockan 10.30. Putt och chip i en timme för att sedan spela de första nio hålen av banan. Jag slår flera bollar, chippar och puttar. Jag observerar så mycket jag kan och tar in all information som kan komma till användning.

Innan jag lämnar banan har jag bestämt att jag måste sänka 4 av 9 puttar avstånd på 3-5 meter. Jag får bara slå från ett och samma läge en gång. Klarar det! Klapp på axeln som Johan Olsson säger! Jag drar på mig mina joggingskor och drar in på gymmet. 6 olika styrkeövningar utan vikter. Efter det stretchar jag och lyssnar på min stora idol, Miriam Bryant.

Tisdag Min födelsedag

Kl 9-11 – Chip och putt

Min tränare Told Kolb har kört ner för att träna med mig och Emma Jandel. Emma är amerikanska och har också Todd som tränare. Vi slår och checkar av allting på rangen med hjälp av Flight Scope. Spelar 9 hål, diskuterar, utvärderar, pratar om framtiden, skojar och ser till att jag fokuserar på rätt saker. Tränar lite mer puttning för att se till att jag startar bollen där jag ska och att jag läser puttarna korrekt.

Min vän Kristen Rue tar med mig på middag för att fira min födelsedag. När jag kör hem saknar jag den svenska sommaren och alla de födelsedagar som jag och min familj spenderat på altanen där hemma.

IMG_3612

Onsdag

Slår ut klockan 7.00 tillsammans med Todd och Emma. Min caddie för veckan är här. Jag har fått möjlighet att ha en kille från orten som caddie. Hans namn är Dawson och är 15 år gammal. Dawson är medlem på klubben. 18 hål plus 1 timma chip och bunker i 35 graders värme tar kål på mig. Jag känner mig trött och hängig. Resorb som mamma har skickat med mig blir min räddning. Jag har känt av att min höft har fått stryk av all bilkörning. Därför bokar jag in mig till sjukgymnasten som reser med touren. Där kan vi skriva upp vårt namn och han tar hand om oss. Han knäcker rygg och bäckenet, masserar och stretchar. Jag känner mig som en ny människa, UNDERBART!

Torsdag

Passar på att ta sovmorgon till klockan 7. Sen åker jag till Starbucks och skriver denna blogg. Imorgon börjar tävlingen. Jag slår ut klockan 9. Imorgon är det jag, Dawson samt mängder av Johan Olssons tankar som jag skrivit ner i min banguide. Jag är redo!

 

4 reaktioner på ”Skidåkaren Johan Olsson i bagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s