Gäst på Oak Hill CC

Några av pokalerna från mästerskapen!!!!
Några av pokalerna från mästerskapen!!!!

Oak HIll Country Club
Oak Hill Country Club

Oak Hill Country Club
Oak Hill Country Club

Hemma från golfen kl 19, hopp i poolen direkt!
Hemma från golfen kl 19, hopp i poolen direkt!

Jag har hittat en ny app, Nike Training. Jag behöver inget gym utan kan göra det hemma! Toppen för mig!
Jag har hittat en ny app, Nike Training. Jag behöver inget gym utan kan göra det hemma! Toppen för mig!

De två hundarna som bodde hemma hos Michele och Chris!
De två hundarna som bodde hemma hos Michele och Chris!
Jag tänkte berätta lite om den plats som jag i veckan fick möjlighet att besöka, träna och spela på. Min värdfamilj är medlemmar på Oak Hill Country Club. Några av mina läsare kanske tänker ok, några känner igen namnet på banan och tänker WOW!! Oak Hill har haft många fina tävlingar under åren, t ex US Open, PGA Championship och Ryder Cup. År 1995 gick Ryder Cup här och de blågula laget (Europa) vann, men om det pratas det inte så mycket 😉 År 2023 kommer tävlingen PGA Championship återigen spelas på Oak Hill.

Detta är paradiset om man är golfare. Oak Hill byggdes 1901. Klubben har 36 hål och the East Course är den som är mest berömd. Det är en väldigt gammal anrik klubb med massor av ”oskrivna regler” om hur man beter sig på klubben.

Jag fick en fantastisk rundtur i klubbhuset som har sitt egna gym, bowinghall, bibliotek, pool och en egen vinkällare. Lyckligtvis fick jag chansen att spela både Östra och Västra banan tillsammans med några av klubbens medlemmar. Den klubbkänsla och stolthet över sin bana som medlemmarna hade har jag aldrig upplevt på någon annan klubb. Här är det inte tillåtet med keps eller jeans i klubbhuset, golfskor skall sättas på i omklädningsrummet och inte på parkeringen. Servicen är outstanding och alla är väldigt vänliga. En dag gjorde en av medlemmarna en hole in one. Då blev alla som var på klubben den dagen bjudna på något att dricka. Under lördagen hölls ett av de finaste bröllop jag sett. Ceremonin var vid klubbhuset med 18:e hålet i bakgrunden (tyvärr fick jag inte fotograferat detta) – Fantastiskt vackert!

På söndagen var jag ute och spelade med några medlemmar. På vårt 17:e hål är det klart – Henrik Stensson vinner British Open!!! Min telefon börjar plinga som aldrig förr från alla mina amerikanska golfande vänner. Jag är så stolt att vara svensk och att vårt lilla land kan få fram så duktiga golfare. Jag är på Oak Hill, Henrik vinner och allt är hur bra som helst! Han är sån Kung!

En reaktion på ”Gäst på Oak Hill CC

  1. Inger Larsson

    Det är fantastiskt att följa dig du får vara med att se och göra så mycket spelade tävling med din pappa i tisdags din pappa fick göra det mesta jag gick bara med! Önskar dig all lycka inför kommande tävlingar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s