Säsongspremiär i Florida

Sedan jag sist bloggade har jag förflyttat mig till Orlando Florida. Ni som följer min Facebook-sida (Elin Arvidsson Golf) eller Instagram (@elinarvidss) har också sett att jag har spelat min första tävling. Säsongen är äntligen igång!!

Vi börjar från början.

Jag flög från Texas på söndagsmorgonen, redan då kände jag att det var något i min kropp som inte stod rätt till men vaknade upp på måndagen och mådde helt ok. Jag spelar in på Timacuan Country Club och tränar några timmar efter rundan. Under inspelsdagen fokuserar jag mestadels på greenerna. I Florida har banorna oftast en grässort som heter bermuda. Det finns olika sorter av bermuda och det tar en liten stund att vänja sig att spela på det här gräset.

Jag vaknar på tisdagen och mår skit, jag har ont i hela kroppen trots att jag sovit 12 timmar, min hals värker och jag tänker – detta är den sämsta tajmingen ever! Spelar 18 hål, spelar kanon golf. Träffar 17 greener (personligt rekord), jag har 71 slag och ligger ett slag efter Maria McBride (tidigare Hjort) som leder tävlingen. Direkt efter rundan åker jag till en doktor för att kolla vad det är för fel på mig. Han konstaterar att det inte är halsfluss eller körtelfeber utan att det är ett virus. Jag får recept på tabletter och lovas må bättre under morgondagen. Andra och tredje dagen går inte spelet lika bra. Jag kommer in på scorerna 75-79 och slutar på en 13:e plats. Det som var min styrka under det första varvet, järnslagen, blev nu min svaghet. Jag träffade för få greener och gör det väldigt svårt för mig själv. Jag får inte så många birdiechanser och får svårt för att rädda par hela tiden. Jag gjorde allt jag kunde och höll humöret uppe. När rundan var klar ville jag inget annat än ut och få revansch på banan igen, jag vet att jag är bättre än så här men igår gav banan mig en rejäl käftsmäll. Det är bara att trycka in all statistisk i datan, utvärdera med coach och planera min tid fram tills på måndag.

Det blir tre fulla träningsdagar på Sugar Mill CG till nästa tävling. På tisdag spelar jag min andra tävling på Alaqua Country Club som även den ligger i Florida.

20160409_193301

Kan det ha varit denna löptur som gjorde att jag blev så sjuk? Ingen kommer få svar på frågan. Men min löpning runt campus på Texas Tech tillsammans med Adam Ström och Hannes Rönneblad var väldigt trevlig.

20160411_120138

Sugarsnaps och mandel – bästa inspels-snackset!

IMG_20160412_174153

Golf är ibland så svårt och ibland så lätt. Jag ska komma på att alltid göra det lätt.

 

20160414_163722

Kvällen efter sista rundan åker jag till Starbucks för att trycka in mina scorer, ringa coach samt utvärdera och plannera.

Let’s do this!!

En reaktion på ”Säsongspremiär i Florida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s