Tillbaka till the great State of Texas

IMG_0344

IMG_0247

IMG_0346

20121230-232800.jpg

20121230-232839.jpg

20121230-232957.jpg

Vilken resa vi har varit med om!

Uppdateringen har varit under all kritik men det berodde på att Internet på båten var väldigt dåligt. Men nu är vi tillbaka i vår hemstat Texas och här har vi bra uppkoppling.

I åtta dagar har vi varit på havet och vi har inte varit sjösjuka en enda gång, kan ha att göra med att skeppet bara går i 33 km/h, väldigt väldigt långsamt, men det gjorde oss ingenting. Från New Orleans, där vi startade, bar det av till första stoppet som var Jamaica. Det tog nästan två dygn att komma dit. Både jag och Christoffer blev riktigt paffa när vi fick se hur Jamaicas natur såg ut från båten, mycket gröna träd/buskar samt någon sorts tall. På Jamaica sken solen och vi var nästan hela dagen på stranden fram tills vi skulle lämna ön igen. Underbart!

Vid landstigning i varje hamn kände man sig nästan som en lågstadieelev (kanske lite överdrivet) men man fick ett klockslag då alla skulle vara tillbaka på båten, instruktioner var det var tillåtet att röka, samt vad man fick ta med sig ombord på båten.

Efter Jamaica väntade Grand Cayman. Jag har aldrig hört talas om platsen eller någon jag känner som varit där tidigare. En underbar plats och väldigt vackert. Vi hade gärna stannat där längre. Vi tog vara på solen och åkte till stranden direkt. Efter några timmar stack vi in till stan och kollade om man kunde göra några bra inköp.

Vi lämnar Cayman och ger oss iväg igen ut på havet. Efter några timmar får vi reda på att en passagerare har livshotande skador så vi måste vända tillbaka för att släppa av denna person. Skönt att det löste sig och det gick ingen nöd på oss vi märkte knappt av det. Mexico som var vårt sista stopp bjöd på regn. Så alla planer på strand, sol, solkräm och sand försvann ganska snabbt. Istället blev vi riktigt taggade på en snorkeltur som erbjöds.

I 3 timmar var vi ute med en mindre båt och snorklade. Tre stycken olika stopp med 12 stycken andra fiskintresserade personer. Det var kul men något som slog mig är vad turister kan vara dumma. Där åker vi ut med båt osv så när vi hoppar i så slänger instruktören ut lite mat så diskret han kunde för att vi skulle tro att alla de fiskarna bara dök upp där. Men i och för sig så är det ju fiskar vi vill se men det blir ju liksom inte riktigt samma sak då. I utvärderingen efteråt skrev vi att det är ganska så komiskt att han matar fiskarna.

Vi är jätte nöjda med resan, det har varit väldigt lugn, ingen stress, inga måsten, ingen mobil, ingen facebook. Jag märker att det är mest jag av oss två som har svårt med att tagga ner. Jag tror att det måste hända någonting precis hela tiden. Under resan har jag verkligen laddat batterierna. Nu står de på 100 igen och jag är så sugen på att starta igång vårsäsongen. Och det var ju precis vad denna resan var till för!

Tack till tomtarna i Skrea som gjorde det möjligt för oss att se oss om i den stora världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s