Tack New Orleans

IMG_0111

IMG_0118

IMG_0127

IMG_0138

IMG_0153

IMG_0166

Det är den 21 December och en av de snällaste människorna jag känner skulle ha fyllt år. Idag skulle det ha varit vår mormors 88:e födelsedag (hon gick bort för fyra år sedan) och det valde vi, av en ren slump, att hedra i St.Louis Kathedral. Vi gick förbi denna vackra byggnad, jag chansade och kände om dörren var öppen, bingo! Vi köpte ljus, tände det och tänkte på några fina minnen med vår kära mormor.

Vi hade en riktig ”breakfast for champions” idag (tur att man inte skriver kostdagbok under dessa dagarna). Det var en France dounut med massor av florsocker ovanpå, jag undrar om de verkligen äter dessa i Frankrike. Stället hette Cafe du Monde och ska vara världskänt. Det var turister från alla olika delar av världen och kön slingrade sig långt ut på gatan. Kul att ha testat det, men det blir ingen Benijnet (namnet på delikatessen) imorgon.

Idag gick vi hela Bourbon Street, det var skitigt, skön stämmning med mycket musik (vi hörde även svenska Agnes spelas på en bar), många olika standarder på hotell, resturanger och barer men det var skoj att ha varit där. Jag vet inte men jag tror att det ulitmata är att vara ett gäng på killar och komma hit och festa och köra hela grejen. Själv känner jag mig ganska så ensam med att vara blond skandinavisk tjej. På dagen är det absolut ingen fara men när kvällen kommer blir det lite olustigt.

Vi har varit på French Market som faktiskt var väldigt trevligt. Vi gick där i lugn och ro och tittade på alla saker (läs all skit) som såldes. Något som vi verkligen uppskattade var att ingen drog i en, eller ville att man skulle köpa något. Om man ville ha något var de trevliga att hjälpa till annars satt alla försäljare ner.

Till kvällen blev det ett väldigt trevligt litet matställe som serverade underbar fisk. Vi älskar verkligen deras mat, det är något som jag kommer att ta med mig i mina minnen härifrån. Stället hette Pierre Maspero’s, bra priser och ordentligt kryddat. Det tackar vi för!

Imorgon ska vi ut och kryssa på havet, men vi börjar dagen som vi gjorde idag: 40 min konditionspass. I det trevåniga hotellet, som vi bor i, har de inrett vinden. Där finns ett litet runt rum som från utsidan ser ut som ett torn där är fönster och fantatisk utsikt. Genialiskt smart har de gjort det till ett litet yoga/streching rum. Helt klart den bästa strechingplats som jag någonsin har haft!!

Mot Jamica, tack New Orleans för alla intryck!

20121222-093830.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s