Säsongen har dragit igång – Symetra Tour

För lite mer än en vecka sedan kom jag ”hem”, hem till Swedish Golf Teams lägenhet i Phoenix. Nu är säsongen igång och årets första Symetra Tour tävling var avklarad. Alltid skoj att komma igång efter off season.

 

Tävlingen spelades i Florida, i en stad som heter Winter Haven med ungefär 39 000 invånare. Golfbanan, Country Club of Winter Haven, var helt fantastisk med jättefina greener. Jag hade inte varit där tidigare och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, så allt var bara positivt. Tillsammans med Louise Ridderström blev vi tilldelade en jättetrevlig värdfamilj, Robbie och Tammie Shields, som öppnade upp sitt hem för oss två svenska tjejer.

Hemma hos familjen körde Tammie plankan-challenge. Jag och Louise ville också hänga på och utmanade henne. Robbie (mannen) var mycket snäll och ställde upp och tog fotot. Den här kvällen var det 2 minuter som gällde. Tänk alla dessa fantastiska människor som tar emot oss i sina hem med öppna famnen. Vi känner oss alltid väldigt välkomna och många blir ens vänner.

 

Florida Natural (USA:s största juiceföretaget) var sponsor till tävlingen och hade gjort ett kanonjobb. Någon smart person på deras marknadsavdelning hade kommit på att vi byter ut alla ordinarie tee-markeringar mot stora 1.5 liters juicepaket.

 

 

 

I startfältet var vi 8 svenska tjejer, näst största nation efter USA. Efter första dagens spel var Louise i delad ledning. Jag älskar att se när det är svenska namn högt upp på leaderboarden.

 

När alla spelat klart sin andra runda var vi tre tjejer som lyckades klara cuten som gick på plus 5. Av 132 spelare slutade jag på en 30:e plats i årets första Symetra Tour tävling. Med scorerna 71-72-75. Givetvis var jag besviken över spelet på de fem sista hålen som bidrog till att jag trillade ned i resultatlistan under sista rundan. Men bortsett från det kändes och stämde spelet väldigt bra.

 

I år är vi fler svenska tjejer än någonsin som spelar på den här touren, vilket är jätte skoj. I mesta möjliga mån försöker vi spela in tillsammans och vill man finns det alltid plats för att vara med på en chiptävling, till en restaurang eller bara hänga med till gymmet.

 

Det jag kände förra veckan som var extra roligt är att det spelar inte någon roll vilket resultat du kommer in med. Jag tycker alla tjejer är fantastiska i att se varandra som människor och kompisar, istället för att värderas utifrån din score och inte se varandra som konkurrenter. Efter den här tävlingsveckan i Florida flög några av oss tillbaka till Phoenix där vi spenderade några dagar tillsammans med mycket träning. Nu har alla åkt och jag är själv i lägenheten och förbereder mig för nästa tävling som spelas i Beumont som ligger mitt emellan Los Angeles och Palm Springs i Kalifornien.

 

Under tävlingen hade jag en australiensisk kille på bagen som heter Andrew, som jag har känt i några år. Han är en mycket duktig caddie och har caddat på LPGA i 7 år men har nu blivit ”huntad” till en australiensisk rookie som förespås bli den nya Jason Day. Så ni förstår att Andrew har mycket kunskap och erfarenhet som jag har nytta av i min golfsatsning.

 

För er som inte träffat mig har jag en tendens att vara ”lite för mycket förberedd”. Det kan exempelvis på eventuella väderförändringar som kan bli under en tävling. Regnkläder, vindtröja, varm tröja, tunn tröja – ja listan kan göras lång. Den här veckan var vädret i Florida mycket skiftande, på morgonen när jag kl 6.40 kom till rangen för att värma upp var det endast 2 grader för att sedan dra iväg till 26 grader på eftermiddagen. Gissa om det gjordes några ombyten. Andrew berättade att han aldrig sett någon ha så många olika outfits på en och samma dag.

 

Som tur är så har jag en helt fantastisk klädsponsor, Footjoy, som ser till att jag har kläder för alla väder! Det plagg som jag skulle säga att alla golfare borde ha i bagen är en väst. Väst är perfekt! När det är lite kallare och du behöver något som värmer dig men vill fortfarande känna att ska vara lätt att svinga – då är det väst som gäller. Har du ingen väst? – Här hittar du fina Footjoy-västar!!

Nu ska jag till golfbanan, utan väst – eftersom det alltid är samma väder i Phoenix – nämligen Sol!

 

Glad Påsk på er alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s