När termometern visar 36 C grader (97F)

Uppdatering från Phoenix, Arizona.

Någon som har skaffat sig en ny vårkappa 🙂

Inga sleeves här .. det var kanske tidigt på morgonen och därmed inte lika starkt solljus som mitt på dan.

Det har blivit väldigt mycket varmare. Varje dag, den här veckan, har termometern visat på cirka 36 grader och solen strålar från en molnfri himmel. Jag använder mig av solskyddsfaktor 50 på alla kroppsdelar som exponeras i solen och smörjer in mig flera gånger per dag. Dessutom har jag börjat använda sleeves, som är lösa armar som man kan dra på för att skydda dig mot solen när du har kortärmat. Jag har också valt att använda min skärm då jag har märkt att den täcker mer av ansiktet. Under skärmen försöker jag hela tiden bära solglasögon för att skydda ögonen mot de starka solstrålarna. När jag inte tränar försöker jag hålla mig inomhus. Jag trodde aldrig att jag skulle bli så här ”rädd för solen”, men som ni förstår är det viktigt att vara försiktig i det här starka solljuset. Det blir nästan lite panikkänsla att det är så soligt hela, hela tiden.

 

Denna veckan har Swedish Golf Team förlagt ett läger i Phoenix med anledning av att LPGA-touren spelas här. Swedish Golf  Team har fyra svenska coacher på plats. Den här veckans LPGA tävling är det fem svenska tjejer som spelar – Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Caroline Hedwall, Daniella Holmqvist och Madelene Sagström. Utöver dessa tjejer är vi 7 stycken golftjejer, inklusive mig själv, som är här och tränar. Alla fyra coacher är experter inom olika områden. Patrik Jonsson sving, Jon Karlsen puttning, KG Nissen fysträning/sjukgymnastik och Mattias (vet inte hans efternamn) är expert på den mentala biten. En fantastisk möjlighet att ha dessa resurser med all kompetens på plats.

 

Då är vi alltså sju tjejer och det finns sex sängplatser i lägenheten. En ekvation som inte går ihop 🙂 Vilken fantastisk tur att jag oftast kan hitta en värdfamilj där jag får lov att bo. Genom mina fina vänner i Las Vegas fick jag kontakt med Mr and Mrs Zimmerman som bor här i Scottsdale. De är från Minnesota men har valt att bo här på vinterhalvåret för att inte behöva tänka på snö och vinterjackor, hur skönt låter inte det? Tillsammans med Mr Zimmerman har jag fått följa med till flera olika golfbanor där han är medlem. Vilken möjlighet och upplevelse!!! Jag lovar att berätta mer om det i nästa inlägg!

Jag och Mr Zimmerman

Hemma hos herr och fru Zimmerman har jag mitt egna hus …. utanför finns det både pool och jacuzzi som jag tänkte att jag skulle testa imorgon, efter en lång dags spel. Innan denna veckan kände jag inte paret Zimmerman men det har fungerat hur bra som helst. Jag hänger med de svenska tjejerna på dagarna och när de drar till lägenheten så kör jag hem till mitt ”lilla krypin” 🙂

Här bor jag 🙂

 

I måndags kom min svingtränare, Todd Kolb till Phoenix. Hans andra adept Kim Kaufman spelar den här veckans LPGA-tourtävlingen och han är här för att träna med henne. När Kim inte behöver Todd kan jag träna med honom. Jag och Todd har inte träffats på över fyra månader (eftersom jag varit i Sverige) så det var verkligen dags. När vi har kört ett hårt pass, Todd och jag, ger det mig så mycket energi. När en coach/tränare har den här effekten på mig då vet jag att samarbetet är rätt. Todd kan min sving/puttning utan och innan. Jag är så glad att han är här!

Så här har vi lagt upp våra dagar här i Phoenix:

  • Todd träffar mig på rangen cirka kl 8.00
  • Vi tränare i ungefär 2,5 timmar
  • Därefter åker han och är med på Kims uppvärmning och tävlingsspel
  • Jag går ut och spelar en träningsrunda
  • Vi träffas alla tre på kvällen för middag och mängder av skratt
  • Vilket team!

Over and out – Elin

Tänk att de har kvar, vad vi kallar julbelysning, i mitten av mars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s